miercuri, 15 decembrie 2010

Groaza de Sarbatori...

Este mijlocul lunii Decembrie, si suntem foarte ocupati. Balansam intre munca, familie, cumparaturi, petreceri, cu doar 24 de ore la dispozitie in fiecare zi. Nu este de mirare ca multi dintre noi ajung la “Groaza de sarbatori” in aceasta perioada a anului. Care este discursul tau interior...seamana cumva cu “Oare cum am sa trec peste sarbatorile astea?”. Acest sentiment poate distruge spiritul sarbatorilor si aduce parca un fel de monstru interior.
Nu putem sa ne bucuram de ceva din exterior decat daca ne bucuram de propria noastra persoana. Pentru a fi capabil sa te bucuri de altii, ar fi bine sa simplifici oricand poti actitivitatile astfel incat sa ai loc sa ...respiri. Intreaba-te “Cum pot sa maximizez ceea ce imi face placere si sa minimizez corvoada?”. Cu cat iti vei da o pauza, cu atat mai multa energie vei avea, pentru a oferi celorlalti iubire si atentie, si sa experimentezi spiritul sarbatorilor, autentic.
Pentru multi, Groaza de Sarbatori este plina de asteptari din partea familiei si conflicte. Cum sa ma impart in vizite? Ce fac cu rudele care nu isi vorbesc? Ideea e sa te bucuri de oameni, corect?
Cand pui ca prioritate, relatiile, asta nu inseamna ca poti sa faci pe toata lumea fericit. Ajuta sa realizam asta. Poti sa o iei razna, sau poti sa realizezi o situatie de “no win”, in care chiar nu exista castigatori. Cum se spune...schimba ceea ce poti schimba si accepta ceea ce nu poti schimba.
Sarbatori fericite si ...haide sa ne bucuram de noi...de ceilalti...de spiritul sarbatorilor!